Окръжна прокуратура - Ямбол предаде на съд Г.И, обвинен в палеж на три автобуса, с което е била причинена значителна обща вреда в размер на 68 000 лв.

11 Юли 2022 г.

Окръжна прокуратура - Ямбол предаде на съд Г.И., който е обвинен за палеж на три автобуса, собственост на частно търговско дружество, с което е била причинена значителна обща вреда в размер на 68 000 лв. То е квалифицирано по чл.330, ал.ІІІ предл.1 вр. с ал.ІІ т.2 вр. с ал.І от НК.

По време на разследването е установено, че подсъдимият е поддържал отношения с бивш съдружник на пострадалия, с когото последният бил във влошени отношения. Раздразнен от случващото се, подсъдимият решил да отмъсти. За целта предварително се снабдил и с пластмасова туба с вместимост 11 литра, пълна с нафта, латексови ръкавици и маска за лице. На 08.09.2020 г. стигнал до имота на транспортната база и се отправил към паркираните на площадката автобуси, залял с тубата с нафта двигателния отсек на два от паркираните автобуси и ги подпалил. Третият автобус марка  „Сетра“ не бил обхванат непосредствено от огъня, но силно бил опушен от горенето на втория до него съседен.

Г.И. избягал от местопроизшествието, но по-късно бил задържан от органите на реда.

Окръжен съд - Ямбол е насрочил заседанието си за 12.07.2022 г.