На 29.09.2015г. с Постановление на Районна прокуратура Несебър е образувано досъдебно производство срещу виновното лице, затова че на същата дата в к.к.”Слънчев бряг” Общ.Несебър от складова база, чрез повреждане на преграда здраво направена за защита на лица и имот, противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – мотокар м.”Линде”, с намерение да го ползва – тежко умишлено престъпление по смисъла на чл.346 ал.ІІ т.3 вр. с чл.195 ал.І т.3 от НК.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели, включително и очевидци на деянието, назначени са съдебно-техническа, оценъчна експертиза, както и съдебно-психиатрична експертиза, която да отговори на въпроса дали заподозряното лице е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си към момента на извършване на престъплението.

Предстои произнасяне на наблюдаващия прокурор по делото по въпроса за привличане на заподозряното лице към наказателна отговорност, както и за определяне на мярка за неотклонение.

        

ГОВОРИТЕЛ НА АПЕЛАТИВНА

ПРОКУРАТУРА – БУРГАС –

                                    ПРОКУРОР                          Йовита ГРИГОРОВА