По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 2 години и 10 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Райчо К., подсъдим за грабеж

2 Октомври 2019 г.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 2 години и 10 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Райчо К. Той е приел всички факти от обвинителния акт и признал вината си за това, че на 30.06.2019 г. в гр. Сливен, в квартал „Даме Груев“, в близост до блок № 17, при условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ – златно дамско синджирче, ведно с висулка, на стойност – 73,24 лв., от владението на собственичката му, с намерение противозаконно да присвои отнетата вещ, като употребил за това сила – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр.чл.198, ал.1 от НК.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила, осъдителна присъда.