Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Георги Г., обвинен в причиняване на смъртта по непредпазливост на мъж, настъпила след катастрофа, като обвиняемият е избягал от местопроизшествието

2 Септември 2019 г.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 03.09.2019 г.  

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Георги Г. Той е обвинен за това, че на 22.11.2018 г. на Автомагистрала „Тракия“ в землището на с. Полско Пъдарево, общ. Нова Загора, при управление на товарен автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, като не е съобразил скоростта си с конкретните условия на пътя, като се движил със скорост от 90 км/час, и по непредпазливост причинил смъртта на мъж от гр. Стара Загора, като деецът е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл.343, ал.3, предл.4, б.„б“, предл.1, вр. чл.1, б.„в“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

Георги Г. управлявал хладилен автомобил по Автомагистрала „Тракия“. Движил се в посока от с. Плодовитово, общ. Пловдив към гр. Бургас. Движението се осъществявало в тъмната част от денонощието и при суха пътна настилка. В района от магистралата, който се намира в землището на с. Полско Пъдарево, управляваният от Георги Г. товарен автомобил се движил със скорост от 90 км/час. По същото време автомобила на пострадалия получил авария и той го спрял в аварийната лента. Пострадалият предприел действия по отстраняване на повредата като напомпи задната лява гума на автомобила. В същия момент, движейки се по магистралата, обвиняемият стигнал до мястото, където аварирал пострадалият.Обвиняемият изобщо не забелязал намиращия се аварирал автомобил и водач, а без да ги възприеме като опасност продължил движението си. От последвалия удар пострадалият починал на място. Въпреки, че възприел удара, Георги Г. без да спре движението на товарния автомобил и да установи какво се е случило напуснал местопроизшествието, продължавайки движението си по магистралата с повредени светлини – счупен десен фар и мигач.

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 03.09.2019 г.