По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен, съдът наложи наказание от 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Християн Г., подсъдим за извършване на грабежи с пострадали жени

24 Април 2019 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Сливен, съдът наложи ефективно наказание от 3 г. и 4 м. „лишаване от свобода“ спрямо Християн Г. Той е подсъдим за това, че в условието на продължавано престъпление, в непродължителен период от време е извършил множество деяния, а именно – ЗАТОВА ЧЕ НА 06.12.2018г. в гр. Сливен противозаконно отнел чужди движими вещи (дамска чанта, очила с диоптър, дамско портмоне, парфюм, мобилен телефон и паричната сума от 50 лв.) – всичко на обща стойност 340 лв., от владението на Мария Д., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил затова сила; ЗАТОВА ЧЕ НА 09.12.2018г. в гр. Сливен, противозаконно отнел чужди движими вещи – дамска чанта с намиращите се в нея предмети и паричната сума от 230 лв. (всичко на обща стойност 243 лв.), от владението на Кети И. от гр.Сливен, с намерение противозаконно да ги присвои,като употребил за това сила И ЗАТОВА ЧЕ НА 11.12.2018г. в гр. Сливен, противозаконно отнел от владението на Христина П. движими вещи – дамска чанта, два портфейла, два мобилни телефона, лекарства и други вещи – всичко на обща стойност 368 лева, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл.198, ал.1, вр. с чл.26, ал.І от НК.

Наказанието, което е общо за трите деяния ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор. Съдебното заседание е протекло по реда на съкратеното производство.

Присъдата на Районен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.