По внесен обвинителен акт и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи ефективно наказание от 22 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Вангел С., обвинен държане с цел разпространение на наркотични вещества

18 Април 2019 г.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, има силата на влязла в законова сила осъдителна присъда.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи ефективно наказание от 22 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Вангел С. Той е признал вината си за това, че на 15.11.2018 г. в условията на продължавано престъпление, на път, находящ се в землището на с. Крушаре, обл. Сливен, на път, находящ се в землището на с. Чокоба, обл. Сливен; в местността „Адата“, находяща се в землището на с. Ковачите, общ. Сливен, в недвижим имот в същата местност и в лек автомобил, без надлежно разрешително държал с цел разпространение метамфетамин (на стойност близо 15 лева) и коноп (на стойност над 25 000 лева) и масло от хашиш (на стойност близо 100 лева) – престъпление по чл.354а, ал.1, изр.1, предл.4, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. На Вангел С. е наложена и „глоба“ в размер от 4 500 лева.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, има силата на влязла в законова сила осъдителна присъда.