По искане на Районна прокуратура – Елхово, съдът задържа под стража Георги С. и Румен Д., обвинени в извършване на грабеж

25 Март 2019 г.

Определението на Районен съд – Елхово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Ямбол. 

По искане на Районна прокуратура – Елхово, съдът задържа под стража Георги С. и Румен Д. Те са обвинени за това, че на 23.01.2019 г. в с. Бояново, общ. Елхово, действайки в съучастие помежду си като съизвършители, отнели чужди движими вещи – мъжка чантичка и съдържащите се в нея лични документи, както и два златни медальона, златна гривна, два мобилни телефона и сумата от 7 090 лева, от владението на мъж (лекар, който практикува в селските райони), с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила – нанесли множество удари в главата и ритници в тялото на пострадалия – престъпление по чл.198, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Георги С. и Румен Д. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Георги С. и Румен Д. могат да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража двамата обвиняеми.

Определението на Районен съд – Елхово може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Ямбол.