По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебна зала, съдът наложи наказание от 3 години „лишаване от свобода“ на Румен П., подсъдим за извършване на грабеж в условията на опасен рецидив

8 Ноември 2018 г.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен и след постигнато споразумение в съдебна зала, съдът наложи наказание от 3 г. „лишаване от свобода“ на Румен  П. Той е приел всички факти от обвинителния акт и е признал вината си за това, че на 22.06.2018г. в гр. Сливен, в условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ – банкнота от 20 лв. от владението на мъж, с намерение противозаконно да я присвои, като след като е бил заварен на мястото на престъплението, употребил сила срещу пострадалия, за да запази владението върху откраднатата вещ – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.3, предл.1, вр. ал.1 от НК.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Сливен, е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.