По внесено искане на Окръжна прокуратура Сливен, съдът наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Руслан М. за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество – марихуана

13 Август 2018 г.

    

Окръжна прокуратура Сливен повдигна обвинение, задържа за срок до 72ч. и внесе в съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Руслан М. за това, че на 07.08.2018г. в гр.Сливен без надлежно разрешително по см. на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – около 4гр. коноп /марихуана/ - престъпление по чл.354а ал.І изр.1 от НК.

       Разследването по делото се провежда от разследващ полицай  при РУ МВР Сливен.

          Според наблюдаващия прокурор,    налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, което се предпоставя от сериозно обремененото му съдебно минало, от доказателствата сочещи на това, че обв.Руслан М. е разпространявал наркотици на трети лица и доброволно предаденото високорисково наркотично вещество.

Съдът прие аргументите на Прокуратурата и в късните часове на 10.08.2018г. определи постоянна мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

    Определението на Окръжен съд Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.