Районна прокуратура – Царево внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Даниел С., обвинен в извършване на ПТП при управление на лек автомобил, след употреба на алкохол и наркотици

9 Август 2018 г.

Днес 09.08.2018 г. Районна прокуратура – Царево внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обв. Даниел С.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 07.08.2018г. около 21:00 ч. в гр.Китен, обл. Бургас при управление на лек автомобил марка „БМВ“ по ул. „Корал“ нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил средна телесна повреда на С.Я., като деянието е извършено в пияно състояние  - с концентрация на алкохол в кръвта 0,92 промила, установено с техническо средство „Алкотест дрегер“ и след употреба на наркотични вещества – амфетамин, установено с техническо средство Дрегер „Драг тест“ – престъпление чл.343, ал.3, б.„а”, вр. с ал.1, б.„б“, вр. с чл.342, ал.1 от НК.

За това престъпление законодателят е предвидил наказание от 1г. до 6г. „лишаване от свобода“ и „лишаване от право да се управлява МПС“.

Районен съд – Царево насрочи заседанието си за днес (09.08.2018 г.).