По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас и след постигнато споразумение, съдът наложи ефективно наказание 8 м. „лишаване от свобода“ на Стоян М., отправил закана за убийство към жена

30 Ноември 2017 г.

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас и след постигнато споразумение в съдебно заседание, съдът наложи  ефективно наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ на Стоян М. (на 32г., от с. Росен, обл. Бургас). Той е признал вината си за това, че на 09.12.2017г., около 08.30 ч., в с. Росен, се заканил с убийство на Надка И., насочил нож към нея  и отправил израза „ти рано или късно ще умреш“, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му у пострадалата -  престъпление по чл.144, ал.3, вр. ал.1 от НК.

Стоян М.  се признава за виновен  и за това,  че на 09.12.2016г.,около 16.00 ч., в с. Росен, в условията на реална съвкупност с посоченото по- горе престъпление, като приближил на по – малко от 50 метра жилището на пострадалата, не изпълнил  Заповед за незабавна защита от  домашно насилие, издадена от Районен съд –Бургас , по силата на която му било забранено да приближава жилището на Надка И. – престъпление по чл.296. ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда.