По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Митко Х., обвинен в разпространяване на високорисково наркотично вещество при условията на опасен рецидив

28 Ноември 2017 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Митко (на 23г. от гр.Сливен). Той е обвинен за това, че през м. януари 2017г. в гр. Сливен, при условията на опасен рецидив, разпространил високорисково наркотично вещество, като продал същото на 16-годишен младеж – престъпление по чл.354а, ал.2, изр.2, предл. последно, т.4, вр. ал.1, изр. 1, предл.5, вр. чл.29, ал.1, б. „б“ от НК.

Според прокурора,  налице е обосновано предположение за това, че Митко Х. е извършил престъплението, за което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той мотивира тезата си с предходните осъждания  за извършване на  тежки умишлени престъпления на Митко Х. и с възможността той да опита да избегне наказателната отговорност по настоящото престъпно деяние, което се наказва с „лишаване от свобода“ за срок от 5г. до 15г.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Митко Х.

Определението на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд –Бургас.