По искане на Районна прокуратура – Поморие, съдът задържа под стража Живко К., обвинен в неизпълнение на съдебна заповед за защита от домашно насилие срещу своята майка

28 Ноември 2017 г.

По искане на Районна прокуратура – Поморие, съдът задържа под стража Живко К. (на 53г. от гр. Поморие). Той е обвинен за това, че в периода от 22.11.2017г. до 24.11.2017г. в гр. Поморие, при условията на продължавано престъпление , не изпълнил Съдебна заповед за незабавна защита от 10.11.2017г. на Районен съд – Поморие, която го задължава да се въздържа от извършване от домашно насилие спрямо своята майка и го отстранява от съвместено обитаваното с пострадалата на жилището им – престъпление по чл.296, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

За горепосочения период от време, Живко К.  нарушил заповедта на два пъти. При втория случай - нанесъл удар с юмрук в областта на устата, нанесъл удар с бастуна й по главата и нанесъл три удара с бастуна й по нейното ляво бедро.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Живко К. е извършил престъпление то, за което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да извършил друго престъпление или да се укрие.

Съдът прие мотивите на прокурора и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Определението на Районен съд – Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд –Бургас.