Под надзора ръководството на Районна прокуратура-Царево са започнали две бързи досъдебни производство срещу двама софиянци и трима граждани на Р.Афганистан, подпомогнали противозаконно 20 чужди граждани да преминат през територията на Р. България

30 Август 2016 г.

     Под надзора и ръководството на Районна прокуратура-Царево е започнало бързо досъдебно производство срещу Петър Цветков и Георги Каравчев от гр. София. Те са обвинени за това, че  в съучастие като съизвършители  с цел да набавят за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомогнали 20 чужди граждани от Р. Афганистан и Р. Пакистан да преминат през страната в нарушение на закона- престъпление по чл.281, ал.2, т.1, т.4 и т.5, вр. ал.1 от НК.

   Групата, която се е предвиждала с микробус, е задържана около 17.50ч. на отбивката за гр. Китен на главния път Бургас –Царево.

   Сред чуждите граждани има и едно лице не навършило 16-годиншна възраст.

         Второто бързо досъдебно производство е започнало, за това че по същото време са задържани и трима граждани на Р.Афганистан, които първоначално са превели противозаконно през границата на страната ни посочената по-горе група от чужденци. Повдигнати са им обвинения за престъпление по чл.280 ал.ІІ т.1 и т.3 вр. с ал.І вр. с чл.20 ал.ІІ от НК. Единият от обвиняемите, който вече е бил регистриран и настанен в Центъра за настаняване на бежанци в гр.Елхово, е ръководел действията на останалите си съграждани, като им е давал наставления как противозаконно да бъде премината границата на страната ни.