По внесено искане от Районна прокуратура-Бургас, Съдът задържа под стража Петър П., който е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда на мъж

21 Юни 2016 г.

По внесено искане от Районна прокуратура-Бургас, Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Петър П. Той е обвинен за това, че на 19.06.2016г. в гр.Бургас, пл. „Царица Йоана“ (градинката до ж.п. гарата), в условието на „опасен рецидив“, нанасяйки множество  удари с ръце в областта на лицето, причинил средна телесна повреда на мъж, изразяваща се в разстройство за здравето временно опасно за живота - престъпление по чл.131а, предл. първо, вр.129,  ал.2, вр. ал.1, вр. чл.29, б.„а“ и „б“ от НК.

Според прокурора, от събраните към момента доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Петър П. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че обвиняемият може да се укрие, като мотивира твърдението си с тежестта на наказанието за подобно тежко умишлено престъпление, която е „лишаване от свобода“ за срок от 5г. до 12г. Прокурорът добави, че Петър П. може да извърши ново престъпление, като тази възможност се обуславя и от факта, че той вече е бил осъждан за опит за убийство.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и задържа под стража Петър П.

Определението на Районен съд –Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.