Съобщение 10.06.2013

10 Юни 2013 г.

На 07.06.2013 год.  Апелативна прокуратура – Бургас проведе  „ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ”.

На поканата се отзоваха много млади хора, проявяващи интерес към правната наука и практика, които бяха посрещнати от Кремена Стефанов – прокурор в Апелативната прокуратура - Бургас. Посетителите бяха ...

На 07.06.2013 год.  Апелативна прокуратура – Бургас проведе  „ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ”.

На поканата се отзоваха много млади хора, проявяващи интерес към правната наука и практика, които бяха посрещнати от Кремена Стефанов – прокурор в Апелативната прокуратура - Бургас. Посетителите бяха запознати нагледно и по достъпен за възрастта начин с основните функции, правомощия и компетенции на органите на съдебната власт в България и тяхната йерархия. Бяха запознати със спецификата на работата на прокурора и съдебния служител. Отговорено бе на конкретни въпроси. Беше разигран и съдебен процес с участието на присъстващите. 

  Административният ръководител – Апелативен прокурор на гр. Бургас – г-н Емил Христов покани младите хора в своя кабинет и също ги информира за основните функции и приоритети в работата на оглавяваната от него прокуратура.

Ръководството на Апелативната прокуратура - Бургас констатира със задоволство, че тази инициатива предизвика интерес у младите хора, решили да поемат по нелекото професионално поприще на бъдещи съдии, прокурори, следователи, адвокати и юрисконсулти.