РАЙОННА ПРОКУРАТУРА-СТАРА ЗАГОРА ПРИВЛЕЧЕ КАТО ОБВИНЯЕМ И ЗАДЪРЖА МЪЖ ЗА ПАЛЕЖ В ГР. КРЪН, ОБЩ. КАЗАНЛЪК

9 Август 2024 г.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем С.Д., на 35 г., за това, че на 07.08.2024 г.  в гр. Крън, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, е запалил сграда – вилна постройка, със значителна стойност собственост на другиго – на неговия баща – престъпление по чл. 330, ал.1 от Наказателния кодекс.

С.Д. бил във влошени взаимоотношения с баща си. Поради тази причина на 08.08.2024 г. той запалил вилна постройка, находяща се в покрайнините на гр. Крън.  Тя била собственост на баща му. Сградата е изгоряла напълно. Пожарът не се е разпространил към близките постройки. След това С.Д. се опитал да се укрие, но бил задържан. Активните действия по събиране на доказателства под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Стара Загора продължават. Извършени са разпити на свидетели, назначени са физикохимическа, пожаротехническа и строителнооценителна  експертизи.

С.Д. е осъждан за престъпления против собствеността. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе в Районен съд-Казанлък искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.