По бързо производство Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за принуда и закана за убийство в условията на домашно насилие

28 Юни 2024 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство И.А., на 27 г., за това, че на 24.06.2024 г. в с. Тулово, общ. Мъглиж, обл. Стара Загора, е принудил 29-годишната Д.А. да претърпи нещо противно на волята ѝ – да го придружи до дома му, като е употребил за това сила и деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 143 ал. 3 т. 1 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Н.А. е привлечен като обвиняем и за това, че се заканил с убийство на И.А. и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му, като деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 144 ал. 3 т. 1 и т. 3 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.  

На 24.06.2024 г. в с. Тулово, общ. Мъглиж, И.А, чрез насилие и закани с убийство се е опитал да принуди пострадалата 29-годишна жена да се върне отново да живее при него.

С постановление на наблюдаващия прокурор той е бил задържан за срок до 72 часа след предявяване на обвинение.  На 27 юни 2024 г. по искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. И.А. е бил осъждан и преди.