Прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора изнесоха обучителна лекция пред полицейски служители в център за специализация

19 Януари 2024 г.

Прокурорите от Районна прокуратура – Стара Загора Ивелина Косева и Стойчо Стойчев изнесоха обучителна лекция в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в гр. Казанлък, обл. Стара Загора.

В рамките на първоначално професионално обучение на различни изпълнителски длъжности в Министерство на вътрешните работи двамата магистратите говориха по темата „Способи за доказване в наказателното производство“. В рамките на три учебни часа бяха изложени предвидените в Наказателно-процесуалния кодекс изисквания за законосъобразното извършване на оглед на местопроизшествие, освидетелстване, претърсване и изземване, обиск, разпит на свидетел и обвиняем, очна ставка, следствен експеримент и др.  

Представени бяха различни примери и казуси с практична насоченост. Целта на обучението е подпомагане на преподаването и предаване на конкретна практико-приложна насоченост на професионалното обучение.