Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема и задържа жена за кражба

20 Юни 2023 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема Ф.Т., на 23 г., за това, че на 18.06.2023 г. в гр. Казанлък е отнела чужди движими вещи – пари - 4300лева  от дневен оборот на заведение, и мобилен телефон, всичко на обща стойност от 4 759 лв., собственост на търговско дружество, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е извършено в условията на повторност и представлява немаловажен случай. Престъплението е квалифицирано по чл. 195, ал. 1, т. 7 от Наказателния кодекс.

На 18 юни 2023 г., около 1 ч. след полунощ, чрез натиск на вратата Ф.Т. успяла да влезе в заведението. От чекмедже на бара отнела пари от оборота общо 4300 лв. и мобилен телефон. Същата нощ посетила игрална зала и изхарчила голяма част от отнетата парична сума. След разкриване на престъплението предала 1280 лева и телефона, които ще бъдат възстановени на собственика.

Ф.Т. е осъждана за кражби. С постановление на наблюдаващия прокурор Ф.Т. е задържана за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение. Предстои, Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ф.Т.