Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство и задържа мъж за притежаване на наркотици

30 Януари 2023 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство и задържа мъж за притежаване на наркотици 

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Р.П., на 37 г., за това, че на 26.01.2023 г. в гр.Стара Загора без надлежно разрешително е държал високорискови наркотична вещества – метамфетамин, разпределен в 37 броя полиетиленови пликчета и марихуана на обща стойност на всички наркотични вещества 700 лв.. Престъплението е квалифицирано по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс.

На 26.01.2023 г., след извършено претърсване в гараж в жилищна сграда в гр. Стара Загора били намерени 37броя полиетиленови пликчета в дози метамфетамин. Там се намирал и Р.П. При извършен обиск в него била открита и марихуана. При направеният полеви наркотест наркотичните вещества реагирали на метамфетамин и марихуана.

С постановление на наблюдаващия прокурор Р.П. е задържан за срок от 72 часа. Той е в изпитателния срок на предходно осъждане за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.П.