Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за нарушена забрана да приближава до жилището на бившата си приятелка

5 Август 2022 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за нарушена забрана да приближава до жилището на бившата си приятелка

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Д.К., на 37 г., за това, че на 03.08.2022 г. около 08,20 ч.  в имот в гр. Стара Загора, при повторност, е било осуетено изпълнението на Заповед за защита на РС – Стара Загора чрез нарушаване на забраната  да се приближава на 50 метра до жилището на пострадалата жена - престъпление по чл.296 ал.4 във вр. ал.1 във вр. чл.28 ал.1 от НК.

През месец декември 2021 г. Д.К. е бил признат за виновен и осъден за същото престъпление спрямо жената, с която живеел на семейни начала. Спрямо него имало наложена съдебна забрана да приближава дома й за срок от 12 месеца.  На 03.08.2022 г. около 08,20 ч.,     Д.К. посетил жилището на пострадалата в гр.Стара Загора и настоявал да се срещне и разговаря с нея. Тя сигнализирала полицията. Д.К. е бил установен и задържан пред вратата на жилището.

Д.К. е осъждан. Понастоящем е в изпитателен срок на предходно осъждане за същото престъпление. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В Районен съд – Стара Загора е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.