Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за отглеждане на канабис в нарколаборатория в с. Опан

25 Март 2021 г.

Районна прокуратура - Стара Загора привлече като обвиняеми П.К., на 38 г., и П.М., на 33 г., за това, че на 22.03.2021 г., в с. Опан, обл. Стара Загора, в съучастие помежду си, без надлежно разрешително са държали високорисково наркотично вещество – канабис - престъпление по чл.354а, ал.3, т.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс, както и за това, че през периода от неустановена дата от началото на 2021 г. до 22.03.2021 г., в къща, находяща се в с. Опан, обл. Стара Загора, в съучастие помежду си, са отглеждали 160 броя растения канабис, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила - престъпление по чл.354в, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа.

Днес, 25 март 2021 г., Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора, е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване. Предстои да бъде назначена химическа експертиза, която да даде заключение за процента на съдържанието на наркотичното вещество в растенията и в намерената окосена растителна маса, оставена за да изсъхва.

Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора.