По искане на РП – Стара Загора съдът задържа двама обвиняеми, опитали да откраднат катализатор на автомобил, но гражданин уведомил полицията

22 Февруари 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.С., на 34 г., и спрямо И.С., на 48 г., привлечени като обвиняеми за това, че на 29.06.2020 г., в гр. Стара Загора, след предварителен сговор, в немаловажен случай, използвайки техническо средство, са направили опит да отнемат чужда движима вещ – катализатор за моторно превозно средство от владението на собственика, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да я присвоят, като деянието е останало недовършено по независещи от дейците причини и представлява опасен рецидив - престъпление по чл.196 ал.1 вр. чл. 29, вр. чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 29.06.2020 г. двамата обвиняеми пристигнали в гр. Стара Загора. В центъра видели паркиран лек автомобил, марка „Опел“. Взели носеното от тях техническо средство и започнали да демонтират катализатора на колата. Действията на обвиняемите били видени от гражданин, който подал сигнал в полицията. Двамата обвиняемии избягали от местопроизшествието, но по-късно са били задържани.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.