По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 38-годишна жена, привлечена като обвиняема за кражба на пари от жилище

18 Януари 2021 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.П., на 38 г., привлечена като обвиняема по досъдебно производство за това, че на 7.01.2021 г., в гр. Стара Загора, е отнела чужди движими вещи – пари – сумата от 30 лева и един мобилен телефон от владението на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно в немаловажен случай - престъпление по чл.195, ал.1, т.7 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 7.01.2021 г. обвиняемата Н.П. била в гр. Стара Загора. Пострадалата жена била нощна смяна и се прибрала в дома си, но забравила да заключи входната врата. Рано сутринта обвиняемата влязла в дома на пострадалата, докато тя и съпругът ѝ още спели. От дамска й чанта, Н.П. взела пари и мобилен телефон. Когато пострадалата се събудила, установила извършената кражба. След като бил подаден сигнал в полицията обвиняемата бил установена и в последствие задържана.

Обвиняемата Н.П. е криминално проявена и осъждана. Деянието на 7.01.2021 г. е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Н.П. е извършила деянието, за което е привлечена като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Н.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.