По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 29-годишен мъж за шофиране на автомобил след употреба на наркотици

7 Януари 2021 г.

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора  съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.М., на 29 г., привлечен като обвиняем за това, че на 30.12.2020 г., в гр. Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка БМВ, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин - престъпление по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

На 30 декември 2020 г., обвиняемият Х.М. управлявал лек автомобил, марка БМВ в центъра гр. Стара Загора. Той бил спрян за проверка от полицейски служители и при тестване за употреба на наркотични вещества, уредът отчел наличие на амфетамин и метамфетамин в организма му. 

Обвиняемият Х.М. е многократно осъждан за извършени от него умишлени престъпления. За последно той е бил освободен от затвора на 12.06.2020 г. след изтърпяване на наказание от предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Х.М. е извършил деянието, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Х.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.