По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишен младеж за кражба на пари от таксиметров автомобил

9 Октомври 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Г., на 19 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 15.07.2020 г., в гр. Стара Загора, е отнел чужди движими вещи – пари - 70 лв., от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и за извършването на кражбата е използван специален начин  -  престъпление по чл.195 ал.1 вр.чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 15.07.2020 г., обвиняемият В.Г. бил в гр. Стара Загора и обикалял из града, за да извърши кражба. Той видял паркиран таксиметров автомобил и решил да го разбие, за да отнеме паричните средства в него. Обвиняемият В.Г. успял с ръце да повреди механизма на стъклото на вратата на шофьора,  отключил вратата и отнел намиращите се в автомобила 70 лева, които изразходвал за лични цели. 

Обвиняемият е криминално проявен, неосъждан до момента, но срещу него се водят още 2 производства за извършени престъпления против собствеността.

Взетата спрямо В.Г. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.