По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 38-годишен мъж за кражба на меден радиатор от локомотив

8 Септември 2020 г.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 38-годишен мъж за кражба на меден радиатор от локомотив

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.С., на 38 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че през периода от неустановена дата на месец май 2020 г. до 1.09.2020 г., в гр. Стара Загора, чрез използване на технически средства отнел чужда движима вещ – един меден радиатор на локомотив, на стойност 473 лв., от владението на собственика,  без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.4 вр.чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“а“ от Наказателния кодекс.

През месец август 2020 г., А.С. решил да извърши кражба. За целта обвиняемият се снабдил с гаечен ключ и се отправил към Локомотивното депо в гр. Стара Загора. От локомотив, който бил за ремонт, А.С. демонтирал и отнел меден радиатор с размери 140х20х20 см., който смятал да предаде за вторични суровини. По-късно А.С. бил задържан от органите на полицията, като при извършения му обиск бил иззет процесния радиатор.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер – кражби. Изтърпявал е различни по вид и размер наказания. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, като за последно А.С.  е бил освободен от затвора на  24.09.2019 г., поради изтърпяване на наказанието.

Взетата спрямо А.С. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.