По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишен младеж за кражба

8 Септември 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишен младеж за кражба

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо З.К., на 19 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 2.08.2020 г., в гр. Стара Загора, в съучастие като извършител с Д.С., чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – врата на вендинг автомат, е отнел чужди движими вещи – пари, от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, като кражбата е извършена в условията на повторност при немаловажен случай - престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и т.7, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.28, ал.1 вр. чл.20, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 1.08.2020 г., късно вечерта, З.К. се срещнал случайно с другия обвиняем Д.С. в централната част на гр. Стара Загора. Двамата решили да отидат в дома на Д.С. Докато се придвижвали, по пътя З.К. забелязал вендинг автомат за топли напитки. Той споделил с обвиняемия Д.С., че ще разбие автомата, за да вземе монетите от него. Докато Д.С. наблюдавал за преминаващи хора, В първите часове на 2 август 2020 г., З.К. разбил автомата и взел намиращите се в него монети. Част от парите З.К. дал на съучастника си.   

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за умишлени престъпления от общ характер. Деянието на 2.08.2020 г. е извършено в изпитателния срок по предходно осъждане на З.К., отново за извършена кражба.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че З.К. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд –  Стара Загора.