По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа непълнолетен, привлечен като обвиняем за кражба от кафеавтомат

17 Август 2020 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо непълнолетния А.А., на 15 г., привлечен като обвиняем за това, че през периода от 6 до 8 август 2020 г., в гр. Стара Загора, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – взломяване врата на кафеавтомат, и чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи – сумата от 50 лв. на монети, ведно с монетника на кафе автомата, собственост на търговско дружество от гр. София - престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и т.4, вр. чл. 194, ал.1 вр. чл.63, ал.1, т.3 от Наказателния кодекс.

По делото са налице данни, че А.А. е извършител и на множество други идентични деяния, като разследването, с оглед разкриване на цялостната му престъпна дейност, продължава.

Спрямо А.А. са били налагани множество възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, но без резултат.

Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.