По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора мъж е осъден на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода за хулиганство

14 Октомври 2024 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Н.К., на 24 г. Той е признат за виновен за това, че на 24.12.2023 г. в с. Горно Черковище, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Престъплението е квалифицирано по чл.325, ал.5 вр.с ал.1 вр.с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Казанлък е наложил на К.С. наказание от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Той е признал вината си, като делото е приключило по реда на съкратеното съдебно следствие. 

На 24.12.2023 г. Н.К. употребил алкохол и отишъл до дома на друг жител на селото. Започнал настоятелно да иска пари и да отправя закани. Мъжът бил в двора на къщата, но вратата му била заключена и отказал да даде за пореден път пари на Н.К. През това време той ритал вратата и размахвал нож. Тъй като Н.К. крещял силно, на улицата излезли и други хора, които го призовавали да се успокои, но той се заканил със саморазправа и на тях. С носения нож Н.К. нарязал 14 броя гуми на автомобили, паркирани на улицата в с. Горно Черковище, общ. Казанлък. По този начин причинил щета в размер на 2480 лв.  Н.К е осъждан и преди за различни по вид престъпления като последното наказание е изтърпял през ноември 2023 г.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.