По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора мъж е осъден на 1 г. 6 м. затвор за извършен грабеж на пари от бензиностанция

20 Март 2024 г.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден М.Н., на 31 г. Той е признат за виновен по две обвинения - за това, че на 16.01.2024 г. в гр. Стара Загора от бензиностанция е отнел чужди движими вещи – пари – сумата от 1673 лева, от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. Престъплението е квалифицирано по чл. 198, ал.1 от Наказателния кодекс.

М.Н. е признат за виновен и за това, че на 16.01.2024 г. в гр. Стара Загора, противозаконно пречил, като не се подчинил на издадените разпореждания на орган на властта – полицейски служители, да изпълнят служебните си задължения, а именно да го задържат за извършения грабеж – престъпление по чл. 270, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора е наложил на М.Н. наказание в размер на 1 година и 6 месеца  лишаване от свобода, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Заора и е влязло в законна сила.

Делото е приключило с окончателно осъждане два месеца след извършване на престъплението.