Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми двама мъже и двама непълнолетни за изнасилване и блудство

12 Март 2024 г.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми Д.Г., на 38 г., и И.Е., на 31 г., които в съучастие с двама непълнолетни, на 16 г., са блудствали и изнасилили жена, на 49 г. Четиримата са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл.150, ал.1 от НК - за това, че на 06/07.03.2024 г. в гр.Раднево, обл. Стара Загора, чрез употреба на сила, са извършили в съучастие, действия с цел да удовлетворят полово желание.

Срещу четиримата е повдигнато и второ обвинение-за това, че на 06/07.03.2024 г. в гр.Раднево, обл. Стара Загора, са се съвкупили с лице от женски пол, като са я принудили към това със сила и деянието е извършено от повече от две лица. Престъплението е квалифицирано по чл.152, ал.3 т.1 вр. с ал.1 т.2 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Д.Г., е неосъждан, а И.Е. е осъждан и преди. С постановление на наблюдаващия прокурор Д.Г., и И.Е. са задържани за срок до 72 часа. По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата.  Спрямо непълнолетните обвиняеми е определена мярка „под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.