Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за грабеж на пари от бензиностанция в гр. Стара Загора

16 Януари 2024 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за грабеж на пари от бензиностанция в гр. Стара Загора

Днес, 16 януари 2024 г., Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем М.Н., на 31 г., за това, че на 16.01.2024 г. в гр. Стара Загора отнел чужди движими вещи –  пари – сумата от 1673  лева, от владението на другиго, собственост на акционерно дружество, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. Престъплението е квалифицирано по чл. 198, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 16.01.2024 г. около 01,00 часа през нощта М.Н. влязъл в едно от помещенията в бензиностанция в гр. Стара Загора. Тай бил облечен с черни дрехи и с качулка, поставена над очите, като дясната му ръка била леко свита. М.Н. се насочил към дежурния служител на бензиностанцията. Когато се приближил, той възприел, че М.Н. държал някаква вещ в ръката си. М.Н. го издърпал силно, отвел го до касата и поискал парите от оборота. Предадена му била сумата от 1673 лева. При излизане от помещението М.Н. заплашил пострадалия и съборил един от стелажите. Подаден бил сигнал на тел. 112. Непосредствено след извършване на престъплението М.Н. бил установен от полицейските служители от ОД на МВР-Стара Загора. Намерена била и отнетата парична сума.

М.Н. е осъждан. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.