Районна прокуратура – Стара Загора предаде на съд обвиняем за управление на автомобил след употреба на алкохол – 4,58 промила

19 Октомври 2023 г.

Районна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт срещу Г.А., на 35 г. Той е предаден на съд за това, че на 29.07.2023 г., около 21.40 ч., в общ. Стара Загора - по път II-66, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, в частност 4,58 на хиляда, установено по надлежния ред, чрез химическа експертиза. Той е бил осъждан и преди за същото деяние. Престъплението е квалифицирано по чл.343б ал.2 вр. с чл. 343б ал.1 от Наказателния кодекс.

На 29.07.2023 г. около 21,40 ч. в общ. Стара Загора - по път II-66, Г.А. управлявал моторно превозно средство – лек автомобил  „Хюндай”, като силно криволичил по платното. Той преминавал от едната в другата лента и създавал предпоставки за настъпване на пътнотранспортно произшествие. Действията на Г.А. били забелязани от патрул на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Стара Загора. Полицейските служители го спрели за проверка. Те установили, че водачът бил видимо в състояние на алкохолно опиянение, неадекватен, говорил несвързано и миришел на алкохол. Г.А. дал кръв за изследване и химическата експертиза установила концентрация на алкохол в кръвта му от 4,58 на хиляда.

Предстои Районен съд – Стара Загора да насрочи заседание по делото.