По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден рецидивист на 8 г. затвор за отнемане на лек автомобил и чужди вещи

17 Май 2023 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден рецидивист на 8 г. затвор за отнемане на лек автомобил и чужди вещи

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден М.Н., на 23 г. Той е признат за виновен за това, че в периода от 01.10.2022 г. до 05.10.2022 г. в гр. Мъглиж и в гр. Казанлък, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, отнел и направил опит да отнеме чужди движими вещи от владението на различни лица, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. В гр. Мъглиж, чрез счупване на прозорец, от лек автомобил той отнел мобилен телефон и други вещи. От паркинг в гр. Казанлък М.Н. отнел лек автомобил и направил опит да отнеме друг такъв.

По искане на наблюдаващия прокурор М.Н. е бил с наложена от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 10 октомври 2022 г.

Районен съд – Казанлък е наложил на М.Н. присъда в размер на 8 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим. Той е осъждан многократно за умишлени престъпления. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие. М.Н. е признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства и се е съгласил да не се събират доказателства за тези факти. Присъдата подлежи на протестиране и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.