По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 2 години затвор за кражба на вещи

24 Април 2023 г.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 2 години затвор за кражба на вещи

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден С.С., на 26 г. Той е признат за виновен за това, че в периода от 15.01.2023 г. до 21.02.2023 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, от избено  помещение, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел  чужди движими  вещи на  обща  стойност 3547 лева. от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги  присвои. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл.196 ал.1 вр. чл. 195 ал.1 вр. чл. 194 ал.1, вр. чл. 29, ал.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Казанлък е наложил на С.С. наказание от 2 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

По делото е установено, че С.С. счупил прозореца на избеното помещение и с помощта на техническо средство отворил вратата. Там собственикът съхранявал различни вещи – велосипед, телевизор, метална врати и др. вещи на обща стойност 3547 лева. С.С. ги изнесъл на няколко пъти през нощта. Той трябвало да ги продаде, но докато чакал купувача, пристигнали полицейски служители и го задържали. Вещите са върнати на собственика. 

Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от Районен съд – Казанлък.С.С. се е признал за виновен. Определението на съда е окончателно.