Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за кражба от лекарски кабинет

31 Март 2023 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем С.В., на 29 г., за това, че на 28.03.2023 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи – преносим компютър, стационарен телефон и секретни ключове, всичко на обща стойност 1388 лева, от владението на пострадалата жена,  без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196, ал.1, т.1 във вр. с чл. 194, ал.1, във вр. с чл. 29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от Наказателния кодекс.

На 28.03.2023 г.  около 02.20 ч. С.В. се разхождал по улиците на гр.Казанлък, и стигнал до  лекарски кабинет на партерен етаж на кооперация. С помощта на нож натиснал вратата в областта на ключалката, която се отворила и той влязъл в помещението, откъдето отнел компютър, стационарен телефон и секретни ключове. След проведени издирвателни мероприятия, и няколко часа по – късно, С.В. е бил установен от органите на полицията и задържан за срок до 72 часа с постановления на наблюдаващия прокурор. Той е  предал доброволно  отнетия настолен компютър.

С.В. е осъждан многократно с налагани му ефективни наказания за кражби и притежание на наркотични вещества. От началото на 2023 г.  той е установен като извършител на престъпления против собствеността, за които има образувани три  досъдебни производства, едно от които е настоящото.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора спрямо С.В. е определена от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.