Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за притежание на марихуана и кокаин

20 Февруари 2023 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за притежание на марихуана и кокаин 

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем И.С., на 25г., за това, че на 15.02.2023 г. в гр. Стара Загора без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества - марихуана на стойност 364 лв. и кокаин на стойност 4378 лв., всички високорискови наркотични вещества на обща стойност 4742 лв.  – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс.

На 15.02.2023 г. полицейски служители на ОД на МВР- Стара Загора спрели за извършване на проверка И.С. Той се опитал да избяга, но бил задържан след оказана съпротива. В бельото му са намерени наркотични вещества – един плик с кокаин и един с марихуана. При извършено претърсване в домът му били открити електрическа везна и уред, предназначена за смилане на марихуана.

И.С. е осъждан два пъти за престъпления, свързани с държане на наркотични вещества. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа. Районна прокуратура – Стара Загора внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.С. и то е било уважено. Определението на съда подлежи на обжалване.