Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за грабеж на пари от възрастна жена

11 Ноември 2022 г.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем И.И. на 20 г., за това, че на 09.11.2022 г. около 07:15 часа  в гр. Казанлък е отнел чужди движими вещи - дамско портомоне с намиращи се в него документи за самоличност, банкови карти, паричните суми – 190 лева и 150 евро, всичко на обща стойност 532 лв. от владението на М.Т. на 65 години, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила. Деянието е квалифицирано като престъпление по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс.

Пострадалата М.Т. на 65 години вървяла в тунел, оформен от близко намиращи се сгради в централната част на гр. Казанлък. В един момент И.И. й нанесъл удар с ръка по гърба и дръпнал от ръката й носенето от нея портомоне. И.И. избягал в неизвестна посока. След разкриване на престъплението част от вещите и парите са бил възстановени на пострадалата.

И.И. е неосъждан, но e криминално проявен. След извършено разследване и събиране на достатъчно доказателства, наблюдаващият прокурор го е привлякъл като обвиняем и е постановил задържането му за срок от 72 часа.

Предстои внасяне за разглеждане в РС-Казанлък на искане за вземане на постоянна мярка "Задържане под стража" спрямо обвиняемия И.И.