12 Август 2022 г.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа обвиняем за кражба от строителен обект

Сподели

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д., на 18 г., привлечен като обвиняем за престъпление по чл.195, ал.1, т.7 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че сутринта на 08.08.2022 г. Д.Д. посетил строителен обект в село Хрищени, общ. Стара Загора. От обекта той отнел 100-литрова работна количка. Кражбата била установена няколко часа по-късно и техническият ръководител сигнализирал органите на полицията.

Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан Д.Д. се наказва с лишаване от свобода от една до десет години.

Д.Д. е криминално проявен и осъждан за същото по вид престъпление. Деянието на 08.08.2022 г. е извършено в изпитателния срок на предходното осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.Д. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго деяние.

Взетата спрямо Д.Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.