По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на затвор за кражба на автомобил

2 Февруари 2022 г.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на затвор за кражба на автомобил

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден И.И., на 29 г. Той е признат за виновен за това, че на 3.05.2021 г. в с. Дълбоки, общ. Стара Загора, чрез използване на техническо средство, противозаконно е отнел чужд лек автомобил “Рено 5“, от владението на собственика, с намерение да го ползва, като е последвала повреда на превозното средство, представляваща тотална щета - престъпление по чл.346 ал.2 т.1 и т.3 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Стара Загора му е наложил наказание от 3 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

На 2.05.2021 г. около 18 ч. собственикът на автомобила го паркирал пред дома си в с. Дълбоки. Той не заключил колата и оставил контактния ключ на арматурното табло. Вечерта И.И. гостувал на свой приятел и употребил алкохол. На 3.05.2021 г., около 01.00 ч., решил да отиде до съседното село и да ползва за това автомобила на пострадалия.  Отишъл пред дома му, влязъл в купето и потеглил с колата. Движил се около 15 километра, разстоянието между двете населени места. Спрял пред една къща и там бил забелязан от свидетели, които се опитали да го свалят от автомобила, хващайки го за дрехите през отворения прозорец на вратата, но не успели. И.И. рязко подал газ и продължил да се движи по улиците на селото. В един момент изгубил контрол над автомобила, напуснал платното за движение и се блъснал в бетонна надземна конструкция. Вследствие на пътнотранспортното произшествие за автомобила са  настъпили множество повреди.

Първоинстанционната присъда  е обжалвана и е потвърдена от Окръжен съд – Стара Загора. Понастоящем осъденият И.И. е в затвора.