По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа шофьор, управлявал автомобил след употреба на метамфетамин и държал марихуана

20 Август 2021 г.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа шофьор, управлявал автомобил след употреба на метамфетамин и държал марихуана.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.И., на 33 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 17.08.2021 г., в гр. Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установено по надлежния ред - престъпление по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Привлечен е към наказателна отговорност и за това, че на 18.08.2021 г., в гр.Стара Загора, без надлежно разрешително е държал високорисково наркотично вещество - марихуана - престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

На 17 август 2021 г. С.И. употребил наркотични вещества и предприел шофиране на автомобил. Извършен е обиск в дома му, където е намерена и иззета и марихуаната.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Стара Загора и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им, който е осъждан за престъпления против собствеността.

Определението на Районен съд-Стара Загора подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.