По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа мъж за притежаване на метамфетамин и за опит за осуетяване на полицейска проверка

31 Май 2021 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Г.Р., на 26 г., за това, че на 3 март 2021 г., в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително, е държал високорисково наркотично вещество – метамфетамин - престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс,

както и за това, че  на 3 март 2021 г., в гр. Стара Загора, противозаконно е пречил на служители на ОД на МВР – Стара Загора да изпълнят задълженията си по проверка и да обезпечат извършването на личен обиск, като е избягал и не се подчинил на издадените устни разпореждания – престъпление по чл.270 ал. 1 от НК. 

На 3 март 2021 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият Г.Р. бил спрян за полицейска проверка. Служителите на МВР поискали да се легитимира с личната карта. Г.Р. отворил портфейла си, за да я даде, но полицаите видели вътре две малки пликчета, които обвиняемият опитал да изхвърли и избягал. Той е бил обявен за общодържавно издирване. Установено е било, че в пликовете се съдържало малко количество метамфетамин.

Г.Р. е осъждан  за умишлени престъпления, както и за деяния, касаещи наркотични вещества. За последното деяние му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изтърпяно през август 2020 г.

Днес, 31 май 2021 г., по искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Р. Определението подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.