Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 25-годишен мъж за кражба на части за тролейбуси

20 Май 2021 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем К.М., на 25 г., за това, че на 16.11.2019 г., в гр. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, чрез използване на моторно превозно средство – тролейбус, отнел чужди движими вещи - 264 графитни вложки, 10 плъзгачи, вилка и 30 страници за токоизправителни пръти, на обща стойност 2 685 лева, от владението на „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД – Стара Загора, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196 ал.1 вр. чл.195, ал.1  вр. чл.194 ал.1 вр. чл.29 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият К.М. бил бивш служител на дружеството. На 16.11.2019 г., в ранните часове, той прескочил оградата на депото, където били паркирани тролейбусите. К.М. знаел мястото, където се съхранявали  резервни части на превозните средства. Той отнел горепосочените вещи, като ги поставил в кофи и непрозрачни торби. След това ги натоварил в тролейбус, който тръгвал рано сутринта от депото с пътници и се прибрал в дома си. След като бил установен като извършител, К.М. е върнал вещите.

По досъдебното производство е било проведено разследване, като К.М. е бил установен  на 19.05. 2021 г. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.