Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа шофьор, управлявал автомобил след употреба на наркотици

24 Март 2021 г.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем И.А., на 22 г. за това, че на 8 януари 2021 г., в гр. Стара Загора, е  управлявал моторно превозно средство – лек автомобил,  марка БМВ,  след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с токсикохимична експертиза, като деянието е извършено повторно – престъпление по чл.343б, ал.4, вр. ал.3 предл.1 вр. чл. 28, ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че И.А. е бил осъждан условно за  шофиране след употреба на наркотици,  с влязла в сила присъда на Районен съд – Стара Загора през юни 2018 г.  Районна прокуратура – Стара Загора е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.  Съдът е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя и е определил на И.А. мярка за неотклонение „домашен арест“.

Определението на съда подлежи на протест и обжалване.