26-годишен мъж е задържан за 11 кражби от автомобили при Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Стара Загора под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора

19 Март 2021 г.

26-годишен мъж е задържан за извършени 11 кражби на пари, вещи и документи от леки автомобили при Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Стара Загора за противодействие на престъпленията против собствеността, проведена под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък. Установено е, че за периода от 3.03.2021 г. до 17.03.2021 г., в гр. Казанлък, Р.К. е отнемал от моторни превозни средства пари, поставени в монетници, както и други вещи и документи, като разбивал стъклата им.

В Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък са образувани 8 досъдебни производства за извършените деяния против собствеността, които ще бъдат обединени в едно. Р.К. е привлечен като обвиняем за престъпление по  чл.195 ал.1 т.3 и т.7, вр. с чл.194 ал.1, вр. с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, е отнел чужди движими вещи, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно в немаловажен случай.

По досъдебните производства, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение –Казанлък, са проведени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, изготвена е оценителна експертиза. Р.К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.   Днес, 19 март 2021 г., Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение - Казанлък ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.