По искане на РП – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък съдът задържа 35-годишен мъж, привлечен като обвиняем за изнасилване и блудство

14 Януари 2021 г.

Днес, 14 януари 2021 г., по искане на Районна прокуратура – Стара Загора, Териториално отделение – Казанлък, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.П., на 35 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл. 152 ал.2 т.1 вр. ал.1 т.2 и т.3 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс и престъпление по чл.150 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Р.П, е криминално проявен, реабилитиран, като спрямо него е налице висящо производство по чл.150,ал.1 от Наказателния кодекс..

Съдебното заседание по делото е било проведено онлайн, чрез видеоконферентна връзка. Районен съд – Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Р.П. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Р.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.