Главният прокурор е наградил с грамота Иван Рогошев, прокурор в Районна прокуратура – Стара Загора, за висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения

8 Декември 2020 г.

Главният прокурор Иван Гешев е наградил прокурор Иван Рогошев, прокурор от Районна прокуратура - Стара Загора, с грамота - отличие “Служебна благодарност“  за образцово  изпълнение на служебните задължения и проявен висок професионализъм като наблюдаващ прокурор по конкретно наказателно производство.

Наказателното производство, наблюдавано от прокурор Рогошев, е приключило в рамките на месец, като е водено за престъпление по чл..234 ал. 3 т. 3 вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс. На 21.07.2020 г. по споразумение на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Х.С., на 22 г., за това, че на 14.06.2020 г., в  гр. Стара Загора, държал акцизни стоки -  тютюневи изделия без акцизен бандерол, а именно 656,600 кг нарязан тютюн за пушене за лула и цигари на стойност 118 188 лева, като невнесения акциз в републикански бюджет е 99 803,20 лева и предметът на престъпление е в големи размери. По споразумението между прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Стара Загора, на Х.С. е наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца условно с изпитателен срок от 3  години и 6 месеца. Обвиняемият е лишен от права по чл. 37, ал. 1, т. 7 от НК – наказание, предвидено кумулативно в  чл.234, ал.3 от НК, а именно забрана да извършва търговия с акцизни стоки за срок от една година и шест месеца.

Днес, 8.12.2020 г., и.ф. административният ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Стара Загора Андреан Сутров връчи грамотата на прокурор Иван Рогошев.