По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 35-годишен мъж, подал фалшив сигнал на тел. 112 за поставено взривно устройство

10 Септември 2020 г.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 35-годишен мъж, подал фалшив сигнал на тел. 112 за поставено взривно устройство

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи  мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.К., на 35 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 31.08.2020 г., в гр. Стара Загора, предал по уличен телефон, чрез обаждане на единния европейски номер за спешни повиквания – Районен център 112 - гр. Бургас, невярно повикване за тревога, а именно за поставено взривно устройство (бомба) в игрална зала – престъпления по чл. 326, ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 31.08.2020 г., обвиняемият Н.К. посетил игрална зала, находяща се на приземния етаж на хотелски комплекс в гр. Стара Загора. Там той играл различни хазартни игри, но поради поведението, което демонстрирал, бил изгонен. Н.К. се ядосал, че не може да продължи да играе и за това от уличен телефон, в близост до хотела, се обадил на телефон 112 и заявил, че в игралната зала има поставена бомба.

Н.К. е криминално проявен, многократно осъждан и срещу него към момента се води и наказателно производство за извършен грабеж.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Н.К. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Н.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.